Header

God morgon! Här är jag vaken..sedan 05.30 hehe. Man blir ju helt hjärndöd av att ställa om dygnet hela tiden, gick å la mig tidigt igår och vaknade redan runt midnatt och trodde det var morgon... vid halv sex gav jag upp och tog fram Candy Crush i väntan på att Dennis skulle vakna. Är ledig till lördag nu sen börjar mitt julschema på jobbet...
 
Har gått igenom alla bilder från New York.. det blev en del bilder såklart, men inte alls så mycket som jag "borde" tagit. Första dagen, när vi flög dit, tog jag bara några mobilbilder och tog inte ens upp en kamera. Men jag tänkte att lite kassa mobilbilder kanske är bättre än inget alls? :-) Varning för långt inlägg haha.
 
 
Vi flög jäkligt bra, både dit och hem. Bra flyg, smidig mellanlandning, bra flygtider osv. Vi flög med IcelandAir och mellanlandade på Island (coolt land! Nästa gång vi åker till USA ska vi försöka stanna nån/några nätter på Island på vägen), det var bara en timme innan flyget gick igen och det var perfekt med en bensträckare, tycker nästan det var smidigare så än att behöva flyga hela vägen på en gång. Åkte 13.30 från Arlanda och var framme i New York vid 19 lokal tid (6h tidsskillnad), egentligen skulle vi vara framme vid 18 men vi blev en timme försenade från Island.
 
Allt gick smidigt på JFK, stor skillnad mot vad jag minns av när vi skulle in i USA för tre år sedan, tog längre tid då. Höll på att bli lurade på taxis men jag hade något minne i bakhuvudet av att jag läst att vi skulle ta en gul taxi som hade fastpris (~60 dollar med vägtull - åk var du vill på Manhattan) men innan man kommer fram till de gula taxibilarna står det gubbar som försöker lura på alla att åka med "fina" bilar, dvs privata taxis.. skulle aldrig våga ta dom, man vet inte hur dom ändrar priserna eller så när man väl satt sig där i. Usch.
 
(Snyrtingar, hahahaha. Toaletter på Isländska...)
 
 
Väl på hotellet checkade vi bara in och ställde upp väskorna på rummet lite snabbt. Höll på att sätta i halsen när jag såg hur litet rummet var, fick knappt plats med min stora resväska någonstans haha. Men man vande sig efter någon dag och såhär efteråt var det helt klart okej, vi spenderade ju ingen tid där iallafall!
 
Sedan tog vi en kvällspromenad bort till Union Square, höll lite utkik efter fik och matställen i närheten. Jag hade suttit en del på Google Maps och kollat gatvy så jag kände liksom igen mig i kvarteret till och med, haha. Hade redan kollat upp några fik osv. Upptäckte Forever21 vid Union Square som hade öppet till 23 varje dag, var såklart tvungen att gå in och kika lite snabbt. :-) Sen blev det tillbaka till hotellet å titta karta för att veta hur vi skulle promenera nästa morgon upp till Port Authority där vi skulle ta bussen till Woodbury Common Premium Outlets.
 
 
Ja det var vår första kväll det. Massa text blev det nu och meningsuppbyggnaden är katastrofal för att vara mig, men jag orkar inte hehe. De andra inläggen blir mer (och bättre) bilder med mindre text! 

Likes

Comments

Sista kvällen i New York. Jag hade önskat mig lite snö och då äntligen kom det :) happyface!
 
Oj, vilken vecka! Jag hade tänkt att jag skulle slänga in ett inlägg eller två när vi var i New York meeen det fanns ingen tid för det. La ett par bilder på Instagram, det var allt. Vi hade fullt upp från morgon till kväll alla dagar. Jag trodde att jag hade gjort en kalasbra planering innan vi åkte. Då hade vi planerat in två saker varje dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Tänkte att det var lagom och att vi skulle slippa stressa. Dennis tyckte vi skulle hinna mer saker men jag sa typ att "allt tar mycket längre tid än vad man tror, så nu gör vi såhär!"... Men vi var ändå helt fel ute, slutade med att vi skippade flera saker. De första tre dagarna var stressiga, vi hann inte njuta ordentligt och när vi insåg det så släppte vi allt och bara var. Gick dit vi kände för just då och satt länge på fik och myste. Mycket bättre. =) Vi hann inte med att se allt vi hade planerat tyvärr, men å andra sidan tycker jag inte att det gör så mycket.. för till New York kommer vi komma tillbaka och då hinner vi se resten då istället! Underbar stad, inte alls så stressigt som jag hade föreställt mig. Det var inte heller så "högt" som jag trodde, jag blev lite förvånad. Ju längre upp på Manhattan man kommer desto högre blir husen i och för sig.
 
Hur som helst så ligger alla bilder på datorn nu och jag tänkte dela upp dem i olika inlägg och lägga i min New York-kategori här på bloggen. Kul att ha allt sparat, dels som en dagbok och dels som tips till andra. Detta var ju lite av en shopping-resa för oss men trots det hann vi ju se lite iallafall och framförallt har jag lite matställen att tipsa om. =)

Likes

Comments