HeaderVill bara kika in lite snabbt och önska alla ett fantastiskt Gott Nytt År!
 
Vi firar hemma hos Dennis syster, har precis ätit en gudomlig kantarelltoast med kalixlöjrom till förrätt och nu gör karlarna huvudrätten. =) 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 
???
 
Ja det är en liten flicka som befinner sig där inne i magen! Själv var jag inställd på att det skulle vara en pojke då de flesta runt omkring oss trodde det. Huvudsaken var såklart att allt såg bra ut men det känns roligt för nu kan vi börja shoppa bebiskläder och inredning på riktigt! Nu när vi vet vilka accentfärger allt ska gå i. =) 

Vi hade RUL 23 december så under julen har vi berättat för nära och kära, så nu kan jag skriva det här. Ultraljudet var otroligt coolt, hängde med på nästan allt som hon visade. Vill göra ett UL till!! =) Dock ville lillan inte ligga still så trots fem stycken bilder var det ingen som blev särskilt bra. BM tyckte det var konstigt att jag inte kände några rörelser, med tanke på hur hon for runt där inne i magen!
 
Och namn, ja det finns ett namn som vi tänker att hon ska få. Men det håller jag nog på ett tag till. =) Det är ett speciellt namn för mig och som har legat mig varmt om hjärtat i flera år. ? Men sen vet man ju aldrig, det kanske känns som att hon ska heta något helt annat när hon väl kommer ut. Det får vi se då helt enkelt.

Likes

Comments

Magen i vecka 21 (20+4)
 
Vi blev flyttade fem dagar på RUL, från 18 maj till 13 maj, så helt plötsligt försvann nästan en hel vecka bara sådär! Förut blev det ny vecka på tisdagar men nu är det torsdagar som gäller. Så jag missade alltså vecka 20 helt och dagens bild är ju några dagar in i vecka 21. Men men, nu är jag i fas igen och kommane veckor så blir det uppdateringar på torsdagar istället. =) 
 
Det är lite svårt att få till samma vinkel på alla bilder så man ser skillnaden ordentligt men jag tycker det syns att den växer iallafall. Jag känner fortfarande inga rörelser, inte vad jag fattar iallafall. Inga krämpor har dykt upp heller, det är bara gamla vanliga ryggen som strular lite. Har ingen halsbränna och sura uppstötningar har jag känt kanske två stycken på tre veckor. Håller tummarna och hoppas att det håller sig så. =) 
 
 
Vecka 21, från 1177.se
 
Nu har alla organ bildats men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus. Livet i livmodern är inte ansträngande, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage.

Likes

Comments

 
Nu är julen så gott som över för oss! Det blev väldigt stressigt i år, inte så bra för lill*n i magen men vi lär oss av misstagen och får planera bättre i fortsättningen. =) Jobbade in i det sista men var för en gångs skull ledig över julafton. Vi firade i tre dagar på olika håll (hoppas vi slipper det nästa år både för oss och för bebis skull). Nu känns det otroligt skönt att bara vara hemma!
 
Ska jobba inatt och sen ska jag ägna resten av tiden innan nyår till att plugga. Och att fota bebisgrejer och magen! Jag blev flyttad fem dagar på RUL så helst plötsligt gick nästan en hel extra vecka förbi och jag har inte haft någon tid att fota magen, fasen också.. jag som skulle fota varje gång vi gick in i en ny vecka! Är ju så kul att kunna se tillbaka på i efterhand...

Likes

Comments

God jul till er alla från mig och mini!

Igår gjorde vi RUL och ja vi fick veta vem som ligger där inne. Mer om det en annan dag! ;)

Likes

Comments

 
 
Nu när det är juletid och allt så är det också snart dags för vårat efterlängtade ultraljud! Vi hoppas på att se kön, vi får se om det är möjligt annars får vi kolla senare. Jag vet vad jag tror att det ligger för någon där inne... får se om jag har rätt! Spännande! =)
 
Vad tror ni det blir? =)

Likes

Comments

 
Vi gjorde godaste rätten på länge i fredags, åh så gott det var! Den innehöll mina favoritingredienser (svamp och lök haha) och var såklart vegetarisk. Hittade receptet hos den här fantastiska bloggaren. En underbar blogg med massa vegetarisk inspiration. Trots mina 15 år utan kött är det mycket jag inte hunnit göra än. Det finns lite mer att välja på nu än för 10 år sen om man säger så... ;-)
 
Senare idag ska vi faktiskt griljera en vegetarisk "julskinka". Det blir minst sagt intressant, har inte så höga förhoppningar men det måste ju testas iallafall! Nu blir det en sväng på stan med svärmor för att inhandla de sista klapparna. 

Likes

Comments

Newbie / Kappahl
 
Kan ju bara säga att jag längtar tills Newbies vårgrejer kommer ut i butik! Oavsett vilket kön det blir så finns det en massa fina plagg att välja mellan. Vimplarna och boxen är så himla fina också, måste ha dom. =) Blir perfekt när vi ska inreda barnrummet under våren.

Likes

Comments

Magen i vecka 19 (18+0)
 
Tyckte nyss jag skrev ett inlägg om vecka 18. Herregud vad tiden går snabbt =).
 
Fortfarande händer det inte så mycket förutom att magen växer (rätt mycket?). Jag känner inga rörelser och jag har inga vidare jobbiga krämpor. Känner mig tacksam över det. Inte en enda spya, enstaka gånger illamående. Men mer om det i ett senare inlägg! Det värsta är att jag har ryggont som kommer och går, men det hade jag problem med innan jag blev gravid också. Det tillsammans med att jag är konstant kissnödig är lite jobbigt på mitt fysiskt krävande nattjobb.
 
Snart dags för RUL. Det är det vi ser mest fram emot just nu! På något sätt känns det som att det kommer bli mer "på riktigt" efter ultraljudet. Jag är också sjukt nyfiken på att se hur många kilon jag har gått upp sedan inskrivningen. Haha. Egentligen helt orelevant men jag vill ändå veta! Vi äger ingen våg så jag kan inte kolla hemma.
 
 
 
Vecka 19, från 1177.se
 
Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer att falla av innan fostret är fullgånget. Hårstråna har också till uppgift att skydda den känsliga huden. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen.

Likes

Comments

 
Kunde inte hålla oss när vi gick och kikade på bebiskläder inne på Kappahl, så idag blev första köpet. =) Gillar det mesta ur Newbie-kollektionerna och längtar tills vi vet vem som gömmer sig där inne så vi kan köpa lite mer färger också.
 
Tror att jag fått lite lågt blodtryck, det blir oftare och oftare som jag känner mig yr och måste sätta mig ner en stund och vila. Är ju ett bra tag kvar till jag ska tillbaka till barnmorskan, kanske ska gå dit en extra gång i mellan? Har inte varit där sen jag var i vecka 10 och det är över en månad kvar tills nästa besök...

Likes

Comments