ÅTTA MÅNADER GAMMAL

Okej lite sent, då hon blev åtta månader i torsdags men jag jobbade hela förra veckan och efter det har jag inte riktigt haft tid att sätta mig här förrän nu. =) Som vanligt har jag läst igenom föregående månad och kan konstatera att det har hänt en hel del den senaste månaden! Tyckte förra månadsuppdateringen lät som en liiiten bebis...och nu känns hon helt plötsligt som en stor bebis, hehe.

Vi var på BVC i måndags och vägde/mätte. Hon väger nu 9660g (förra månaden 9220g) och är 72cm lång (förra månaden 70,5cm). Kändes lite skönt att hon inte gick upp så himla mycket i vikt denna månad, eftersom hon rusade månaden innan när hon gick upp 1,3kg haha. Nu tror jag att det kommer börja jämna ut sig. Hon ser ut som en liten köttbulle eftersom hon äter och äter men inte rör på sig. =) Hon är fortfarande väldigt lugn, sitter gärna bredvid oss i soffan och leker med sina leksaker.

här]

Sex månader [här]

December:

 Hon äter fortfarande ungefär samma tider förutom att morgonmålet blir lite senare, ca 08.30-09. Sen 12-13, 17.30, 22.

 Äter en halv burk mat vid lunch, gröt till middag (+ fruktpuré) och välling på kvällen. Ersättning NAN2 till frukost.

 Har fått prova äta lite allt möjligt och äter ALLT hittills. T.ex. veg köttbullar, janssons, grädde (osockrad), veg färssås, passionsfrukt, mandariner (favoriten), vindruvor, citron (gjorde inte en min) och mer som jag inte kommer på nu.

 Första två tänderna kom fram på självaste Lucia, 13 December.

 Tidigt i december kom den här fasen att vi inte får lämna rummet, då skriker hon. Även om hon ser oss. Det är inte alltid så, men ofta. Så nu får hon följa med runt i rummen, tur att hon ligger still. Och tur att vi har öppen planlösning kök-vardagsrum.

 Kryper inte, försöker inte ens, vill inte röra på sig så mycket MEN lyckades hasa sig baklänges för första gången häromdagen. Så på gränsen att det ska vara på nästa uppdatering egentligen.

 Har börjat prata "dadada", också häromdagen så på gränsen med denna också..

 Somnar fortfarande själv i babynest/säng. Även ibland mitt på dagarna (annars i famnen och så lägger jag ner henne).

 Har fortfarande 68 i de flesta bodys men har precis börjat använda lite 74 också. 74 i byxor. 74/80 i pyjamaser. 19/22 i strumpor.

______________________________________

Åtta månader & fyra dagar

9690g

72cm lång

44,7cm huvudomfång

Gillar