Blivit tilldelad ett dagis vi inte önskat...

Idag öppnade jag ett brev som jag trodde var något helt annat och fick en mindre chock när jag såg vad det var... Eller snarare vad det stod 😳

Vi har ett ur och skur-dagis i närheten här som vi sökt, som enda alternativ. Förstått att det är större chans att få det man vill ha då, eller något annat tillfälligt och sen få byta till det man vill ha när det finns plats. Och eftersom vi ville ha just ur och skur också så valde vi inga andra. Vi sökte också lagom tills början på höstterminen eftersom de största barnen börjar skolan och det blir ganska många platser lediga då.

I brevet stod det såklart att vi INTE fick plats på det dagiset vi önskat och att vi blivit erbjudna en plats på ett annat dagis istället... "Det dagis som ligger närmast våran hemadress och som har lediga platser". Detta är ett dagis som vi aldrig ens skulle ha övervägt egentligen, men tackar vi nej är vi inte garanterade en plats till hösten..?!?! Så det känns som att man inte har något som helst val egentligen. Att få det dagis man vill ha är bara ett önskemål, och annars blir man tilldelad första bästa... (typ det som inga andra vill ha, eftersom det finns platser kvar där...)

Nu ska vi dit och kolla imorgon ändå, för det kan ju vara bra men jag är sååå nervös över att vi inte ska tycka om det! Och vad gör vi om vi inte tycker om det?? 😩 Vi vägrar sätta Joline på ett dagis som vi inte känner är rätt för oss...

Men har ni några bra tips vad vi ska kolla/fråga när vi är där imorgon?? Vad gick ni efter i ert val av dagis??


- Ska ju såklart kolla omsättningen på personalen.. (Oftast bra arbetsplats om dom som jobbar där stannar många år)..
- Hur maten är/gärna att dom försöker få in mer och mer ekologiskt. Joline äter ju vegetariskt men det ska ju inte vara ett problem någonstans. Även att dom erbjuder bra alternativ är såklart en självklarhet för oss.
- Vill att dom ska sova i vagnar ute och inte inomhus på madrasser (= mer baciller och sjukdom inne).

Vad ska man mer kolla efter? Hjälp! 😊🙏🏼

Gillar