ELVA MÅNADER GAMMAL

Elva månader. Om en ynka månad var det redan ett år sen den där tidiga morgonen när vi packade in oss i bilen och nästa gång vi kom hem skulle vi vara tre stycken... Ja herregud vad det här senaste året gått fort.


Tog några snabba dagsfärska bilder i fina skorna och nyaste tröjan dagen till ära. Såå fin med pippifåglar på.


Hur som helst, senaste månadens händelser:

♥ Förra månaden hade hon precis börjat krypa ordentligt och nu har hon fått upp farten också. Fort går det 😄 Hon kryper efter mig på dagarna när jag går mellan rummen, ibland får jag ropa "kom" så kommer hon för det mesta. I början var det suuuperkul att upptäcka allt som hon inte sett innan, typ blommor, eluttag osv men nu har hon lugnat ner sig och nu kan hon sitta och leka med alla sina leksaker igen.

♥ Står gärna upp och i måndags tog hon även de första stegen när hon håller i mig. Gillar att stå vid soffbordet en längre stund och pilla med något roligt. Nu när hon fått skorna också tränar vi på att gå varje dag.

♥ Sovit i eget rum sen förra månaden och det går JÄTTEBRA. Det tog nog längre för mig att vänja mig än för henne. Såhär i efterhand ångrar vi att vi inte flyttat över henne tidigare. Vi sover mycket bättre och framförallt hon sover mycket bättre. Ett fåtal gånger har jag fått gå upp på natten för att sätta i nappen och det har varit två-tre nätter när hon var som allra mest förkyld. Det kan jag faktiskt leva med.

♥ Har ÄNTLIGEN förstått att man kan sova lite längre än till 05.30-06... åtminstone till 06.30-07 nu, det gör mycket den där lilla extra tiden. Somnar oftast strax efter 20.

♥ Sover en timme på morgonen runt 9-10 igen, sen en längre på eftermiddagen, mellan 1-2 timmar.

♥ Somnar själv i sin säng både på dagen och kvällen. Ger henne nallen, pussar godnatt och går ut. Ibland pratar hon för sig själv en stund, ibland somnar hon direkt.

♥ Har fått två tänder uppe! Glömde såklart skriva ner exakta datumet...hoppas jag har nämnt det på Instagram!

♥ Ersättning 240ml till frukost, mat till lunch, bananplätt/frukt till mellis, gröt till middag och välling på kvällen. Samma lika som förra månaden.

♥ Har strl 80 i bodys, 80 i byxor och 80 i pyjamas. Bodysarna får jag oftast vika armen på en gång medans byxor är lagom längd. Långa ben har hon.

♥ Hon vägde 10.570g och var 75 cm lång på senaste BVC-besöket för tre veckor sen. Huvudomfång 45.5 cm.Tidigare månader:

Tio månader [här]

Nio månader [här]

Åtta månader [här]

Gillar