Ett ännu mer mejerifritt 2019

Hemmagjord vegansk burgare

Ett av mina mål för 2019 är att övergå ännu mer till veganska alternativ. Inte helt och hållet, men mer än nu. Det började jag med redan under 2018 och kommer fortsätta på samma spår. Det är faktiskt inte alls svårt eller krångligt.

Några produkter som är extra lätta att byta ut är till exempel:
• Smör mot mjölkfritt smör
• Bordsmargarin mot mjölkfritt bordsmargarin (Flora eller Carlshamn!)
• Matlagningsgrädde mot Oatly iMat
• Mjölk mot havre/kokosmjölk.

Havremjölk kanske inte är så god att dricka rakt ur glaset (finns å andra sidan ingen som helst anledning att dricka vanlig mjölk i dom mängderna heller, förutom för att ”det är gott”. Att barn behöver mjölk är väl förlegat vid detta laget, hoppas de flesta förstår att så inte är fallet). Men vi använder havremjölk uteslutande här hemma, i såser, gröt, bakning och allt sådant. Jag märker ingen smakskillnad och inte Joline heller.

Min anledning till vegetarisk kost var från början (20 år sedan nu!) djurhållningen, men idag är det minst lika mycket pga miljön och hälsan. Det glädjer mig att fler och fler börjar flexa och äta mindre kött i vardagen. Mer grön kost ÄR framtiden, vare sig folk vill inse det eller inte. De mest trångsynta är främst den äldre generationen, men när dom är borta och nya generationer växer upp så kommer detta att ändras också. 💚

Sedan är det onödigt att sätta sig i olika fack. Vegetarian, vegan, whatever. Jag brukar säga att jag inte äter kött.

Vill ni att jag ska börja lägga ut recept igen?

Gillar