Ett ÄRLIGT inlägg om C9

Som ni säkert inte missat så körde både jag och sambon C9 nyss, vi blev klara i torsdags. Tänkte skriva lite om hur jag känner om det här som är så himla poppis just nu.

Till att börja med, så körde sambon mest för skojs skull när ändå jag skulle köra, och jag önskade mest att bli av med lite vätska i kroppen efter graviditeten och även gärna tappa lite på mitt problemområde som är magen... Att man kände sig piggare och tappade sötsugen skulle ju bara bli en bonus. Jag var supertaggad innan och ba "nu jävlar ska vi se resultat!!"

De två första dagarna var jobbiga, såklart. Ingen mat, jag som älskar varm mat! Men massvis med vatten gjorde ju att man kände sig skapligt mätt ändå. Man skulle ta det lugnt med träning men jag kan inte bara ligga hemma och dega så jag körde ett gympass första dagen. Andra dagen en 30 min promenad för då var energin inte på topp.

Att laga lågkalori-middagarna resterande dagar var ganska kul faktiskt, man får ett hum om vad olika grejer innehåller men jag räknar inget nu och kommer aldrig att göra igen. Dag 4 var jag ut och körde intervaller och sen var jag på gymmet resten av alla dagar.. kan säga att man presterade ju knappast på topp där! Var ganska mycket svagare än vanligt, eftersom man inte fick äta någon riktig lunch och jag tränade alltid innan middagen. Kändes mest som kroppen bröt ner musklerna än byggde upp dom...

Smoothie till både frukost och lunch var även för en smoothie-älskare som jag alldeles för mycket efter ett par dagar. Men det är ju en smaksak såklart! Tog även bara en halv skopa pulver (måltidsersättning) för det var så äckligt, så jag fick ju i mig för lite näring alla dagar.


Efter två dagar hade jag tappat 9 cm på kroppen och 2,2 kg. Absolut inget som syntes men inte så konstigt heller när man inte ätit, bara druckit vatten och pissat som en tok. 😝

Efter hela C9 hade jag tappat 14 cm på kroppen och 2,7 kg. Känns ju lite missvisande dock eftersom det helt spelar roll VAR man tappar centimetrar.. och i mitt fall var det bara TVÅ cm på magen, mitt problemområde och där jag definitivt har "mest att ta av". Syntes ingen skillnad när man kollade i spegeln efteråt. Lite besviken på det faktiskt!! Kilon spelar mindre roll för mig eftersom jag styrketränar och muskler väger mer än fett...

Sen så ja... var det värt det? Alltså, vi är hälsosamma, relativt nyttiga (äter sällan godis, chips, kakor, pizza osv) och tränar mycket. Sötsuget försvann INTE för mig. Jag fick ingen superbra hy, snarare tvärt om. Har bra hy annars men fick sämre nu, sambon likaså.. Och jag menar det är klart man tappar både kilon och cm på kroppen om man äter långt under det rekommenderade dagliga kaloriintaget, det kan ju en 5-åring räkna ut! Så det är ingen unik super-boost det här.


Jag tycker att detta säkert är en jättebra kickstart om man vill börja bli hälsosammare och kanske inte var så himla hälsosam innan. En spark i arslet helt enkelt! Men alla människor som har lite vetskap om kost och träning, skulle lika gärna kunna köra ett eget race genom att köpa sig lite måltidsersättning och sätta upp ett schema för kaloriintag under x antal dagar. Men orkar man inte det och vill ha det klappat och klart, ja då är detta säkert också ett bra alternativ 😉.


Gillar