Ett litet kalori-experiment

Igår när jag lagade middagen så tänkte jag att jag skulle göra middagen först och räkna kalorierna efteråt. Eftersom vi inte bryr oss om sånt i vanliga fall kunde det vara kul att se hur mycket det blev. Jag gjorde en vegetarisk färssås som jag brukar göra någon gång i veckan med ungefär samma ingredienser, skiftar lite på vilka bönor/grönsaker och sånt jag har i bara. Så jag gjorde den som jag brukar och så räknade vi innan vi började äta.

Vi har länge ätit bönpasta (Risentas!! Andra märken är bara LITE bönor i och resten vetemjöl som vanligt.. bluff!) men på senaste har vi börjat att alltid äta det och aldrig vanlig pasta. Så här är också bönpasta. Så så gott! Och nyttigt! Lika många kalorier som pasta, ris osv men stirra er inte blinda på det! Kolla istället skillnaden på kolhydrater och protein...

Iallafall, när jag räknat klart så kom jag fram till att tallriken ovan innehåller ca. 410 kalorier. Då åkte festaosten fram också 😜 Våran middag ska egentligen vara 600 kalorier. Och då åt jag inte upp all pasta för det var så stor portion! Så med andra ord låg vi under kalorisnittet på en middag, och kan lova att detta ligger långt över vad många får i sig av protein också 😊 Så superbra rätt helt enkelt!

Jag har använt mig av -

  • ​Anammas vegfärs, drygt 200g
  • 1 gul lök
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk svarta bönor
  • 0,5 solovitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl Arla matyoghurt (brukar dock använda iMat)
  • Lite färsk babyspenat
  • Cayennepeppar & svartpeppar
  • 200g bönpasta
  • Ruccola & riven parmesan

Detta blev en färssås för 4 personer så vi åt bara upp hälften och gjorde matlåda av resten 😄 Ett helt paket bönpasta (200g) räcker till fyra personer också!


Gillar