Förbjud rökning på uteserveringar!

Det här ämnet är det en hel del snack om just nu och det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Riksdagen har som mål att 2014 skall inga svenskar utsättas för passiv rökning ofrivilligt, och deras sikte ligger just nu på uteserveringerna.

Jag ser ingen anledning till varför rökning inte skulle förbjudas på uteserveringar. När man gör valet att börja röka så skadar man inte bara sig själv - man skadar alla i sin omgivning! Undersökningar visar att 15% av alla lungcancerfall kan bero på passiv rökning, hur sjukt är inte det? Jag tänker stå upp för min rätt att slippa vara passiv rökare! Jag vill inte förkorta mitt liv för att andra inte kan stå emot sitt beroende.

Det smartaste vore egentligen att, om det är möjligt, ha ett lite avsides hörn på en servering där man får röka. Såklart med någon form av luftrenare då som suger åt sig röken. Serveringar som inte kan erbjuda det borde totalförbjuda rökning inom deras område. Om folk röker på gatan, det kan vi inte göra något åt.

Varför skall jag som ickerökare behöva anpassa mig för att slippa andas in GIFT när jag går till en uteservering?
Samtidigt som jag också är överkänslig mot ciggarettrök, så vare sig om jag ville eller inte så skulle jag inte kunna sitta i närheten av någon som bolmar sig till döds. Det är väl varje människas rätt att slippa det här! Jag har aldrig ens haft en cigg i munnen och jag kommer aldrig att testa heller.

Det är INTE varje människas rätt att få röka offentligt och förkorta andras liv genom passiv rökning.


Vad tycker ni?
Bjud mig på bra åsikter nu!
Aftonbladet-artiklar här och här.

Gillar