Fyllda champinjoner med sötpotatis

Ikväll när jag ändå är lite sjuk fick jag för mig att bjuda in en vän och laga till ordentlig fredagsmat. Hittade sötpotatis när jag va å handla så det var jag tvungen att testa :P Så det blev ungsstekt sötpotatis med fyllda champinjoner på färsk spenat och en klick sweet chili-sås till det. Eftersom jag äter mycket nyttigare mat numer var väl detta inte optimalt men det är ju ändå fredag och jag försökte hålla det skapligt nyttigt ändå. :) Tänkte jag skulle skriva upp här hur jag gjorde, improviserade precis allting haha, så risken är att jag inte kommer ihåg det till nästa gång. Champinjonerna blev helt sjukt goda iaf så det lär jag göra igen! Sötpotatisen skar jag bara upp och skickade in i ugnen tillsammans med olivolja och liiite flingsalt (använder nästan aldrig salt överhuvudtaget). 225ºc i typ en halvtimme. Såsen är gjord på hälften turkisk yoghurt, hälften kvarg och sweet chili-sås. Fyllningen till champinjonerna: Mest kvarg med en del Philadelphia "grillad paprika", hackad gul paprika, hackad rödlök och lite smulad fetaost. Sen toppat med lite riven ost. Drog ner till 200ºc när jag skickade in champinjonerna och lät dem va inne en kvart typ. Kunde egentligen stått 5-10 min till så all vätska gått ur dem ordentligt. De såg lite tråkiga och skrumpna ut också så lite grillmarinad kanske skulle testas nästa gång :) Som sagt, improviserade och måttade lite hux flux :) Men gott blev det iaf! Tänkte på bloggen och la upp det lite snyggt, hahah är man skadad eller...

Gillar