GÖRA EGEN BARNMAT

- 1 morot / 100g kålrot / vatten - Skala & hacka i småbitar. Koka tills bitarna är mjuka & mixa sedan tillsammans med lite av vattnet tills det får rätt konsistens.     När jag la upp en bild på Instagram och nämnde att vi köpt färdig barnmat till Joline men att vi skulle göra egen sen, så blev det lite kommentarer om hur dåligt det är. Faktum är att barnmaten som finns idag är extremt kontrollerad och innehåller INTE konserveringsmedel, tillsatt socker eller andra onödiga ingredienser. Därav att hållbarheten på en öppnad burk i kyl enbart är två dygn. Så det är alltså inte sämre att köpa färdig mat än att göra egen. Faktum är att när vi gör egen barnmat så vet vi inte alltid vad vi köper för råvaror, om dom är besprutade osv.   Med det sagt så kommer vi ändå göra en hel del barnmat själva då utbudet av olika smaker inte är det största. Gjorde första egna barnmaten häromdagen och valde kålrot och morot. Jäääättegott tyckte Joline! MEN alltså, dessa iskubsformer som alla använder, dom rymmer ju ingenting?! Joline älskar mat och äter betydligt mer än en sån där liten plutt. Snarare tre eller fyra... hur gör ni? Låter ni dem bara äta sådär lite fast de vill ha mer? Hon brukar oftast få äta ungefär en timme efter att hon fått en hel portion ersättning, men det slinker ner massa mat ändå. =)    Har lite andra råvaror hemma som jag ska göra mer barnmat av i dagarna, men tror jag måste handla på mig några fler färdiga burkar först så jag kan frysa in i dom också och inte bara iskuber...    Receptet kommer från Idas blogg, hon gör mycket egen barnmat och jag kommer fortsätta göra efter hennes recept =) Kika in hos henne för massa inspiration!  

Gillar