Joline 15 månader

Skrev förra inlägget när Joline blev 13 månader [HÄR] och häromdagen blev hon 15 månader. Herre...... 😳 Ja ni vet... 


Hur som helst, det händer ju massor men ändå liksom mindre än det gjorde när hon var en liiiten bebis. Men nu finns det en del att lista iaf som är annorlunda mot för två månader sedan.

- Hon tog sina första steg exakt på 15 månaders-dagen, 7 augusti 💛

- Hon går fortfarande inte själv förutom något steg. Dock går hon gärna mycket nu, till skillnad mot för bara en månad sen, och håller oss bara i pekfingret. Står själv i flera sekunder men vågar liksom inte ta dom där stegen framåt... 😁

- Sover fortfarande jättebra om nätterna. Kan vakna till någon gång med ett skrik men inte så vi behöver gå in, hon somnar om direkt ändå.

- Somnar runt 19-20 och sover till 09 (!!). Så har det varit hela sommaren nu i princip.

- Sover en gång på dagen, 1-2 timmar.

- Pratar väldigt mycket, mest "titta" och "där" men även små meningar och läten som vi inte förstår vad hon menar. Kan sitta och prata några meningar för sig själv.


- Älskar att leka med bollar i alla färger och storlekar, kasta iväg och hämta! Men allra roligast är när pappa jagar runt henne i huset 😂 Måste filma och visa någon dag! 

- Har nästan helt slutat med välling på kvällarna. Förut har vi ju gett henne när vi gått och lagt oss, ca 22. Men senaste veckorna är det bara ifall hon ätit dåligt vid middagen (de dagar hon är övertrött pga för kort dagsvila).

- Slutat helt med välling till frukost och även med barnmatsburkar. Nu äter hon allt det vi äter. Macka till frukost och sen lunch och middag samma som oss, samt frukt till mellanmål.

- Fyra tänder uppe framme, fyra nere framme. Har också fått tänder långt in på sidorna, detta har nog påverkat hennes lite lynniga humör på sistone! Innan vi märkte att tänderna kom så långt in så undrade vi lite va som höll på att hända med henne och humöret haha 😄

- Somnar som vanligt allra oftast själv, tyst och mörkt.

- Har storlek 86 eller 86/92 i typ Kappahl/H&M överdelar. 80/86 i byxor. 86 eller 86/92 i pyjamas.

- Var på BVC igår och nu väger hon 11.340 g (10.620 g för 3 mån sen), är 80 cm lång och 47 cm i huvudomfång. Hon har växt 3.5 cm på dessa tre sommarmånader, BVC sa att det var vanligt. Tyckte väl allt i 86 passade bättre helt plötsligt 😝Hur gamla är era bebisar? 💗 Och vikt/längd? 😄

Gillar