Kvinnor inom fotbollen

Fotboll har spelats i världen sedan århundraden tillbaka, men har allt som oftast varit en sport förknippad med män. Även idag är fotboll spelad av män betydligt större i världen än damfotbollen. Först på 1970-talet blev damfotbollen populär på riktigt och då endast på ett fåtal ställen runt om i världen. Just nu är damfotbollen populär främst i Norden, Nordamerika, Västeuropa och Östasien – det är där fotbollen är organiserad på ett annat sätt än på många andra platser. På många ställen i världen existerar inte damfotbollen alls, fram för allt på sådana ställen som karaktäriseras av ett allmänt kvinnoförtryck som exempelvis Iran och Afghanistan. Fifa arbetar dock alltjämt på att sporten ska bli tillgänglig för kvinnor överallt i världen. På Bet365 kan du få fotbollsresultat från hela världen på ett ögonblick.

I Sverige är fotboll den mest populära sporten för både män och kvinnor just nu och damfotbollen får större fokus i media för varje år, mycket på grund av de svenska lagen rönt stor framgång internationellt på sista tiden. Om man tröttnat på herrfotbollen så kanske det är dags att börja med betting på damfotbollen istället.

I Sverige har dam- och herrlag behandlats i stort sett lika, något som inte har varit fallet i andra delar av världen. I sina försök att främja damfotbollen har några mycket underliga beslut och förslag inkommit. Fifa-presidenten föreslog att spelarna skulle spela i tightare kläder för att locka mer publik. I Nederländerna beslöt en damklubb att spela i korta kjolar av samma anledning. Ett ryskt lag tog det hela ett steg längre och lät sina kvinnliga spelare spela i bikini. Det är viktigt att damfotbollen respekteras på grund av sina atletiska framgångar och ingenting annat. Genom att spela på damfotboll kan man även få in mer intresse och pengar i sporten.

Gillar