LCHF spenatsoppa

Jennie här kommer receptet jag gick efter när jag gjorde min spenatsoppa :) Gjorde bara 2 portioner och det räckte gott och väl! Såå gott och enkelt :)   4 port. 400 gram hackad spenat, fryst. 2 msk smör 5 dl vatten med grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 2 st äggulor + 1 dl grädde salt, vitpeppar kokta ägg   - Tina spenaten i micron och fräs den i en kastrull i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka 5 min. - Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Vispa ihop äggulor och 1 dl grädde, red av soppan med detta (den får inte koka sen). Smaka av med vitpeppar och ev. salt. - Servera med ägghalvor.   Jag körde på lättmargarin (äter inte smör och helst inte margarin heller) istället för smör och 4% matlagningsgrädde istället för grädde. Måttade spenaten och buljongen. Om man byter ut grädden behöver man inte mer vatten :)

Gillar