Mammaledig, hur mycket hinner ni med?

Jag vill veta hur ni andra har det om dagarna när ni är mammalediga, hur mycket ni gör och hur mycket ni hinner med egentligen?

Förutom att bara ta hand om bebis så ska de ju aktiveras, lekas med, ge närhet osv. Hinner ni utöver det ta hand om allt i hemmet? Städa, diska, plocka. Åka och handla mat? Storhandla? Andra ärenden? Laga lunch och middag? Tar pappan för givet att ni ska göra allt när ni "går hemma hela dagarna", eller hjälper han gärna till när han kommer från jobbet?

Vissa dagar känns det som man inte hinner något alls. Joline har de senaste dagarna krävt mer uppmärksamhet och vill inte alls sitta själv och leka lika länge som förut (hon sover nu när jag skriver detta). Och hon tycker ju inte direkt det är skojsigt när mamma städar...eller klär på sig, eller sminkar sig, eller få hinna duscha, laga mat osv.

Jag tycker det är så himla olika. Vissa dagar hinner man med allt, vissa dagar inget, vissa dagar är man jättetrött... Instagram t.ex. är ju ett ställe där livet är perfekt och alla är perfekta, och så vet vi ju alla att vardagen inte ser ut. nu vill jag höra hur ni har det?? =)


Gillar