Oumph Bourguignon

Igår gjorde jag långkok på Oumph-filéer, det blev såå så gott! Har gjort detta recept en gång för något år sen så det var verkligen dags nu igen.

Älskar långkok! Det är så enkelt och medans det sköter sig själv på spisen så har man gott om tid att fixa resten och samtidigt städa, plocka och fixa lite fint.

Detta räckte till ungefär 6 portioner, vi fick alltså en hel del över!

  • Två paket Oumph-filéer
  • 4 stora charlottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 stora morötter
  • 3-5 dl vatten
  • ca. 4 msk kantarellfond
  • 300 g champinjoner
  • peppar
  • salt
  • färsk eller fryst persilja


  1. Låt Oumphen tina i god tid och skär upp i mindre bitar.
  2. Hacka vitlök och charlottenlök, stek tillsammans med Oumph och timjan i en större gryta.
  3. Rör i tomatpuré, låt det fräsa lite och ha sedan i vin och krossade tomater.
  4. Skär morötterna i bitar och ha i grytan.
  5. Häll på lagom mycket vatten för att det ska kunna stå och koka, jag har ca 3 dl.
  6. Tillsätt fonden.
  7. Låt koka med lock i ca 2 timmar. Kolla till ibland och häll på mer vatten om det behövs.
  8. Under tiden grytan kokar så skär champinjonerna i lite halvstora bitar och smörstek i ca 15 minuter.
  9. Rör i svamp, smaka av med salt och peppar (jag använde knappt något alls) och avsluta med att strö över persilja. Servera förslagsvis med kokt broccoli, bönor och potatis.
Receptet hittade jag på Saras Matdagar och det är lånat därifrån. [Länk]

Gillar