Recept - Lax med sötpotatis i ugn

Men tror ni det var nå gott att äta det här idag eller?! Att bara stå och laga maten och känna doften alltså Mmmmm! Blir hungrig igen bara jag ser bilderna...

Jag köpte färsk lax häromdagen så detta är bara en liten fjutt av den stora biten jag tillagade. Nu har vi lax i flera dagar 😝

När man gör måltiderna under c9 så måste man räkna kalorier, detta är något jag INTE gillar och aldrig skulle förespråka men jag gör det dessa sju dagar som det gäller.. sen aldrig igen. Det känns nästan lite som att många lätt skulle bli fast i det här med att räkna kalorier och fortsätta sen.. usch hoppas ni inte fastnar i sånt trams! Sunt förnuft kommer man långt på. MEN detta kan hjälpa att få lite sunt förnuft faktiskt, eftersom man får ett ganska bra hum om vad som innehåller lite/mycket kalorier. Sen är det ju skillnad på dåliga och bra kalorier också, vilket man måste ta hänsyn till när man äter som vanligt i vardagen. 

Denna portionen var väl tilltagen och mycket mat för dessa ca 500 kalorier den innehöll. Det är absolut något jag skulle göra en vanlig dag också. Eller snarare så gör vi faktiskt redan det. Mycket grönt, älskar sötpotatis och lax. Enda jag saknar är lite sås 😁 men vi brukar göra någon lätt sås på kvarg eller creme fraiche i så fall.

  • 120 g ugnsstekt lax
  • 120 g sötpotatis
  • 100 g wokade grönsaker
  • Ruccola
  • Ärtskott

Laxen i ugnen beroende på vad för lax man har, vi körde färsk lax på 175 varmluft i ca 20 minuter. Sötpotatis penslas med lite kallpressad olivolja och tillagas i ca 30 minuter också på 175 varmluft. Stek wokgrönsaker i 1 tsk olja. Man kan smaksätta med lite limesaft sen men det gjorde inte vi.


Gillar