Sockerfria semlor

Idag har vi bakat små semlor, typ hälften så stora som vanliga och helt underbart goda! Fyllde dom med vaniljkräm istället för mandelmassa. Jag tycker vanliga semlor är lite för stora så dessa blev helt perfekta i storleken. Ska nog göra fler i helgen och sedan frysa in, perfekt att ta fram när man får besök.


Jag hittade ett recept som jag bestämde mig för att prova men bytte ut socker mot stevia och avstod helt kardemumma.

Bjussar på receptet om någon är sugen -
50g smör
2,5 dl mjölk
25g jäst
2 krm salt
0,75 dl Stevia strö
1 ägg
ca. 8 dl mjöl

Florsocker.

Vaniljkräm & grädde till fyllning.


1. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervärme.
2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löser sig.
3. Tillsätt salt, Stevia, ägg och större delen av mjölet.
4. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa 30 minuter.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut runda, släta små bullar (För mig blev det 13 st plus en mini-mini som var precis lagom till Joline).
6. Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåtar och låt dem jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 8-9 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.
8. Skär ett lock i varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Fyll med vaniljkräm.
9. Vispa grädden och spritsa ut den på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.





Hittade originalreceptet här.




Sockerfria minisemlor
Minisemlor recept

Gillar