Sol & bad på Malta

Häromveckan skrev jag blogginlägget ”Två utmaningar i en” och svarade bland annat på frågan om min favoritstad. Det är helt klart Sliema på Malta! Ni kan se en massa bilder från härliga ön i min kategori ”Malta Tips och Bilder


Så för er som inte hunnit bestämma er var ni ska åka på semester än – Jag röstar för Malta. En charterresa kostar 4-7000kr för en vecka beroende lite var man bor . Ett alternativ är att boka eget flyg och hotell. Kombinera Flygresor.se med ex. Hotels.com och priset går i vissa fall att få ner rejält. Jag har aldrig åkt charter dit utan har alltid bokat allt separat.

Sliema

Sliema är landets näst största stad ochäven det bästa stället att bo på när man åker dit, tycker jag! Det finns inga riktiga sandstränder just där men istället finns allt annat man vill ha. Restauranger, caféer, shopping och pooler om man föredrar det framför stranden. Vill man åka till stranden tar man bara bussen som går raka vägen dit. 😊 Malta har fantastiska klippstränder som man både kan bada från på dagarna, och sitta och hänga/grilla på kvällarna. Vi har bokat en resa till Malta till tidiga hösten och då ska vi bo i Sliema som vanligt!


Passa på att gå på strandpromenadenpå kvällen. När solen sakta går ner går även temperaturen nerså mycket att det är behagligt att gå en långpromenad längsvattnet. Men stanna även till och njut av utsikten, och av någotatt äta eller dricka.


Från Sliema kan man även ta båtenöver till ön Comino som har ett häftigt naturlandskap. Här finnshärliga blå laguner och grymma grottor att simma in i.


Det är egentligen nära till allt.Malta är en 1/10-del så stort som Gotland. Så det tar inte långtid att åka buss, taxi eller hyrbil (hyrbil rekommenderas inte)mellan orterna. Helt klart rekommenderas ett besök i huvudstadenValetta som har en stor medeltida prägel. Sen är staden Mdinaockså otroligt häftig. En medeltida stad som är helt omgiven avmurar och där inga bilar får åka. Inte så konstigt att denkallas för ”den tysta staden”. 😄


Sol, bad, fantastisk snorkling och en hel del historiska inslag - det är Malta. 💗

Gillar