Svar på fråga - att flyga med småbarn

Jennifer: Åh vad skönt att allt gått bra! Vi reser till Kreta med vår lilla ettåring på torsdag och det ska bli så härligt. Jag klurar lite på hur man löser det med mat? På flyget? På hotellet/nattetid om det behövs välling/ersättning? Och bästa tipsen för flyget, hur roar man lilltjejen bäst? 😃 Kram!

Jag tänkte svara så gott jag kan på denna fråga jag fick lite snabbt nu eftersom jag såg att ni ska resa imorgon! Vi flög dit tidig morgon och hem sen kväll, för vi tänkte att det skulle underlätta med hennes mattider utanför flyget samt att hon kunde sova på flyget (vilket dock inte gick alls bra, haha, mer om det senare). På flyget kan jag rekommendera att ge en flaska välling precis när planet lyfter för att undvika lock för öronen och de får också något att koncentrera sig på istället för att bry sig om vad som händer runt omkring. Vi hade med en tom nappflaska, måttat upp pulver och så köpte vi en vanlig flaska vatten att blanda med när vi gått igenom säkerthetskontrollen. Dock står det tydligt på nätet att man får ha med sig både vätska och mat som barn ska ha att äta/dricka under flygresan, som överstiger de normala begränsningarna. Men då ska man lägga upp det separat när man går igenom kontrollen. Vi la upp pulvret och en matburk (som hon dock aldrig åt upp) och det var inga problem. Man kan säkert ta med vatten i nappflaskan igenom också, men vi gjorde inte det för det kändes färskare att köpa vatten där inne (eller ta i kranen om man är på Arlanda).

När man väl var på plats så hade vi med oss 6 matburkar, vilket i efterhand var alldeles för lite! Joline tajmade sin sovpaus i vagnen exakt när vi skulle äta lunch så hon behövde äta innan. Samma sak på kvällen så åt hon middag innan oss och sov sen i vagnen när vi satt ute och åt på restaurang. Inte jättelätt att fixa lunch och middag till de små om man inte har tillagningsmöjligheter på hotellet och/eller jättebra sortering i affärerna. Det var jättedåligt utbud på barnmat i affärerna och jag tror det är så generellt utomlands! Svårt att veta det i förväg om man inte varit där innan... När vi åker igen i december så kommer jag ta med 2 matburkar per dag ifall att det behövs, blir bäst för både henne och oss. På kvällarna hade vi med oss vällingpulver + köpt vatten i nappflaska att blanda ihop om det behövdes. Några kvällar åt hon välling ute i vagnen och några kvällar fick hon det i sängen när vi kommit hem och flyttat över henne dit.

På planet hade vi faktiskt inte så mycket leksaker. En pekbok med djur som hon tycker om och favoritnallen. När vi lyfte och landade behövde hon ju sitta fastspänd och då kollade vi på filmklipp på min iPhone. Sen pillade hon på knappar, brickan och reklamen i den där stolsfickan där var roligast att hålla på med. Och att gå lite i gångarna. Och leka tittut med folk i sätet bakom.

Tror jag fått med allt nu.. fråga igen om det är något 😃 Hoppas resan går kanon!


Gillar