Tänka på miljön

I dagens samhälle krävs det att man har miljötänk och är informerad vad det gäller miljön och alla hot mot det. För några år sedan när man såg reklam för olika bilar så handlade reklamerna alltid om hur stor motorn var, toppfarten, etc. Nuförtiden så handlar det nästan bara om hur miljövänliga bilarna är. Hur mycket de kan åka på en tankning, hur många gram koldioxid den släpper ut per kilometer osv. Det är bra för vi måste tänka på framtiden och på oss själva. För redan nu ser vi resultaten av våra stora mängder utsläpp och hur vi hanterar planeten. Som tur är finns många som tänker på miljön och mycket görs för att skydda den. Bilföretagen har lyssnat på sina kunder som krävt att det finns miljövänliga bilar, så nu har de flesta bilmärkena miljövänliga bilar att erbjuda.

Toyota Prius är nog den mest kända miljöbilen och den var varit populär i många år nu, men det finns många andra som är snygga. Fisker Karma är en jättesnygg sportbil som kan liknas till Ferrari eller Lamborghini men Fisker Karma drivs bara av elektricitet, så den släpper inte ut några avgaser allt. Den är tyvärr väldigt dyr men det betyder inte att alla hybridbilar och elbilar är dyra. Skillnaden med hybridbil och elbil är att en hybrid drivs av både drivmedel och electricitet medans en elbil drivs bara av electricitet.

Honda är ett bilföretag som nu har flera hybridbilar på marknaden. Honda Accord är en och de senaste modellerna kan vara väldigt läckra, den ser nästan ut som en sportbil. En annan är Honda Jazz Hybrid som är en rätt liten bil som är bra om man bor i en stad. Om man vill göra en liten insats för vår planet kan man ju alltid cykla eller ta kommunaltrafik men om man verkligen behöver en bil så finns det mycket att välja på.

Gillar