Utforska Amerikas östkust till fots

Vem som helst kan hoppa in i bilen och köra den naturskiftande vägen längs USAs östkust från Florida upp till Maine, men det krävs ett motiverat sinne för att göra det till fots. Flera har gjort det i ett sträck, några har stupat halvvägs, och andra har tagit en etapp i taget.


Vad som på 1920-talet var tänkt att skapa ett långt nätverk mellan bönder och läger för vildmarksstudier har numera blivit en populär turistattraktio, The Appalachian Trail, och det 3500 km långa spåret genom Appalacherna är en utmaning som heter duga. Även om han inte riktigt följde dagens spår var Myron Avery den första som lyckades ta sig från start till mål till fots under 1936.


Vandringen börjar i Georgias skogar, närmare bestämt Springer Mountain, och tar dig genom 14 delstater med otroliga naturväxlingar och höjdskillnader på allt från 60 meter till 300 meter. Vill du bara prova på en del av spåret finns flera olika vandringssektioner tillgängliga. Det är bara att välja och vraka utifrån dina egna preferenser. Great Smokey Mountains i Tennessee är ett hett tips fram på höstkanten när träden slagit om till sina glödande höstklädnader.


Även om spåret till största delen går genom vildmarken finns det ett par partier som korsar städer, vägar och floder. Längs spåret lever tusentals djur- och växtarter så det kan vara användbart att gå en intensivkurs i vildmarksöverlevnad innan du ger dig ut. Bli dock inte panikslagen om du stöter på en och annan svartbjörn eller skallerorm under resans gång. Om det är ovanligt att hikare får syn på björnar är det än mindre vanligt att dessa går till attack om de skulle få syn på dig.


Genom en enkel Google-sökning kan du hitta all information du behöver för att planera ditt livs största vandring genom Appalacherna. Låt Amex Travel hjälpa dig sätta ihop en paketresa till drömmarnas land och boka in en välförtjänt svit på något av Mount Katahdins vackra hotell i Maine där den långa vandringen tar slut.


The Appalachian Trail tillsammans med the Continental Divide Trail och the Pacific Crest Trail utgör vad som kallas “Triple Crown” av långdistansvandring i USA. Känner du att detta inte är tillräckligt för att stilla ditt äventyrliga sinne kan du fortsätta in i Kanada på den icke-officiella fortsättningen på Appalachian Trail. Spåret sträcker sig enda till slutet på bergskedjan där det mynnar ut i Atlanten.

Gillar