VECKA 22

Magen i vecka 22 (21+1) Igår var det redan vecka 22! Dock var jag helt däckad efter tre timmars sömn och sedan jobb på det så jag låg som en strandad val i soffan hela kvällen. Men det är helt otroligt vad tiden flyger fram. Förra veckans inlägg blev ju lite sent fixat så det är bara fyra dagar mellan bilderna. Ingen större skillnad alltså. Inte heller någon särskild förändring som skett. Känner fortfarande inga rörelser (eller fladdrande fjärilar som många beskriver det som i början). Just nu längtar jag mest efter nästa besök hos barnmorskan. Det var tre månader sedan jag var där och det är lite mer än tre veckor kvar till nästa besök. Rätt långt mellan besöken nu. Skulle behöva veta om jag har lågt blodtryck och hur resten av mina värden ser ut.. ringa tidigare eller vänta det är ju frågan. =)

Vecka 22, från 1177.se

Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra att tandköttet svullnar upp och att du lättare får hål i tänderna. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten och är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna.

Gillar