VECKA 33

Magen i vecka 33 (32+1) Hade så fullt upp igår med provet och sen när jag var klar där så hade min nya tandläkare ringt. Hon hade fått ett återbud idag på förmiddagen och undrade om jag ville komma på den tiden. Kan väl säga såhär att resten av kvällen var jag ett nervvrak och sov inget vidare bra inatt... så himla nervös. Men jag kom till världens bästa tandläkare som är specialist på oss "tandläkarrädda" och fick testa lustgas för första gången - och det gjorde susen! Så idag har jag rotfyllt den där tanden som jag hade sån himla värk i till och från. Ooohhh vad skönt det känns såhär efteråt! Och vilken karatefylla man hade på lustgasen, hehe. Iallafall, därför uteblev veckouppdateringen igår. Hann fota magen i dagsljuset men kom aldrig längre än så. Så vecka 33 nu - jag fortsätter förundras över hur tiden kan gå så himla snabbt! Alltså, det är fasen inte länge kvar nu! Det är bara några veckor kvar tills vi är tre stycken.. känns ganska sjukt och fortfarande svårt att förstå. Jag har fortfarande inga krämpor förutom foglossningen. Börjar bli lite mer hungrig igen bara och känner att jag lägger på mig några kilon på övriga kroppen nu. Men den smällen kan jag ta. Ser fram emot långa promenader med barnvagnen sen i vår/sommar. =) Tror att jag kände mina första sammandragningar igår. Det gjorde inte ont men magen blev liksom spänd och hård som sten. BM sa att det är sammandragningar det också, fast dom inte gör ont. Tror det var på grund av att jag var så uppstressad över tandläkaren idag, för det var lite samma sak imorse. Vecka 32 [länk] Vecka 31 [länk] Vecka 33, från 1177.se Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Det finns gott om fostervatten, vanligtvis nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en doft som påminner lite om hav och tång. Fostret uppfattar ljus och mörker, natt och dag.

Ditt magmått som barnmorskan kontrollerar varierar något beroende på barnets storlek, fostervattenmängden och hur barnet ligger i livmodern. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dagen.

Gillar