VECKA 36

Magen i vecka 36 (35+1) Igår var det alltså dags för vecka 36. Och jag fortsätter med att tycka att tiden bara flyger iväg! Tycker det går alldeles för snabbt ibland. Hinner inte med så mycket på en dag som jag skulle vilja. Igår skulle jag göra några ärenden, det tog mig fyra timmar och resterande av kvällen låg jag däckad i soffan. Kul dag liksom, får inte så mycket gjort hemma som jag önskat. Det känns att magen sjunker nu, känner mig mycket klumpigare bara den senaste veckan. Svårt att nå ner till fötterna å sätta på sig strumpor t.ex! Eller att hoppa in i bilen.. Vill helst inte böja mig för att plocka upp grejer från golvet heller, det är ju ett halvt projekt bara det. Nätterna är som vanligt den senaste tiden. Vaknar varje gång jag måste vända mig om och går upp minst två gånger. Försöker att vända mig så lugnt och fint det går så att inte Dennis ska vakna, men det brukar gå sådär.. så både han och jag vänjer oss redan vid lite sämre sömn än vanligt. Det är väl bra I guess. Tror jag spräckt 20kg till nästa vecka. Ska till BM på onsdag så ni får veta vid nästa veckouppdatering. =) Känns iaf som jag fått en del vätska nu, rundare i ansiktet och dubbelhakan kom som ett brev på posten haha. Tur att det inte är så långt kvar! Vecka 35 [länk] Vecka 34 [länk] Vecka 33 [länk] Vecka 36, från 1177.se

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär 100-200 gram mellan pojkar och flickor.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom mammans kropp absorberar en del av det.

Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Gillar