Vegetarisk currygryta med paprika och quorn

Här kommer receptet på currygrutan som Dennis gjorde i fredags, löjligt god var den!! Vi körde med rött ris till, kul att prova något nytt och det kommer vi definitivt fortsätta köpa. Observera bara att det tar ca. 45 min att koka rött ris så man lär börja i god tid.


Vegetarisk currygryta med paprika och quorn

  • 1 msk curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1,5 dl grädde (eller iMat)
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st tomat, bitar
  • 0,5 st solovitlök
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 st blomkålshuvud, buketter
  • 2 st röd paprika, stora bitar
  • 1 påse Quornbitar, 300g
  • 1 st aubergine, stora bitar
  • 1 st broccoli, buketter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st lime, saften
  • Olja att fräsa i
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Rött ris
  • Valfri sallad


  1. Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.
  3. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  4. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör tillsammans med quornbitarna, salta.
  5. Mixa currysåsen slät i en mixer tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  6. Blanda i grönsakerna i currysåsen och servera direkt med kokt ris och lite sallad.

Orginalrecept från Köket.se

Gillar